Garantie si Returnare

 

Certificat de conformitate si Conditii de asigurare a garantiei

Noi, IAŞI IT SRL prin IaSiIT.ro asiguram, garantam si declaram conform legii ca produsele comercializate de noi nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si sunt in conformitate cu documentele normative ale producatorilor si/ sau normelor europene in vigoare.

Toate produsele* comercializate de catre site-ul IaSiIT:
- sunt noi, se livreaza sigilate si in ambalajul original al producatorului.
- beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
*Nu beneficiaza de garantie produsele/ materialele consumabile si cele software.

Perioada de garantie se calculeaza de la data vanzarii produsului. Garantia este valabila pe teritoriul national si se acorda conform prevederilor O.G. 21/1992, Legii 449/2003 si si O.G.174/2008. 

La solicitarea acordarii garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (serial number si daca se poate, ambalaj original), impreuna cu accesoriile complete, certificatul de garantie in original si copie dupa factura fiscala care atesta achizitia acestui produs. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, ambalaj original si accesorii complete, produsele pot fi returnate solicitantului fara a i se solutiona garantia.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, ciobiri, crapaturi, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale.

Nu se acorda garantie monitoarelor TFT decat in cazul in care exista mai mult de 5 subpixeli aprinsi / stinsi. In cazul monitoarelor CRT abaterile de geometrie admise de catre producator sunt de +/- 5% (conform ISO 13406-2).

Firma IAŞI IT SRL nu este raspunzatoare pentru pierderea, distrugerea datelor sau programelor datorate unor eventuale defectiuni aparute in perioada de garantie sau a contaminarii lor cu virusi informatici. In acest sens, insistam asupra necesitatii salvarii prealabile a tuturor datelor pasibile a fi pierdute, orice reclamatii ulterioare considerindu-se a fi nefondate.

Garantia pentru produsele care sunt insotite de un certificat de garantie emis de catre firma IAŞI ITSRL se solutioneaza la sediul nostru prin repararea, inlocuirea sau returnarea contravalorii produsului defect. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile de la primirea produsului defect la sediul firmei iar plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului.

Garantia pentru produsele care sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/ importatorse solutioneaza direct in retelele de service precizate in certificatul de garantie al producatorului, in conditiile specificate in acest document. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

In eventualitatea in care solicitarea de garantie este nejustificata si produsul functioneaza conform specificatiilor producatorului, solicitantul va achita costurile aferente transportului tur-retur (daca este cazul), precum si costul de diagnosticare a produsului, stabilit de unitatea de service dupa verificare.

Conform H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), consumatorii au obligatia sa nu elimine DEEE ca deseuri municipale nesortate si sa colecteze selectiv aceste DEEE. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X, ca in imaginea de mai jos:

 logoDEEE%20a

Renuntarea la cumparare

Conform legislatiei in vigoare, “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la comanda, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data achizitiei produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului."

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile este aplicabila doar clientilor persoane fizice si doar pentru produsele livrate prin curier.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (fara urme ale utilizarii, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) si insotit de o copie a facturii de achizitie. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile calendaristice de la retur.

Nu se pot returna urmatoarele tipuri de produse:
- Produsele care prezinta modificari fizice, zgarieturi, lovituri, ciobiri, socuri.
- Aparatele periferice (Imprimante, multifunctionale, copiatoare, aparate de fax) care au cartusele (de toner, cerneala, cilindri, developere) desigilate.
- Produsele software desigilate, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate.
- Cartusele (de toner, cerneala, cilindri, developere) desigilate.
- Serverele sau accesoriile pentru acestea
- Produsele livrate pe comanda.

Retur produse

Produse livrate gresit sau care nu corespund specificatiilor de pe site:
Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat sau acesta nu corespunde cu specificatiile din oferta noastra va rugam sa ne comunicati cat de repede posibil acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti returna produsul pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. In aceste doua cazuri, toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de IAŞI IT SRL.

Produse primite defecte:
Daca produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la receptia efectiva, puteti reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in vederea inlocuirii cu un produs nou. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de IAŞI IT SRL.

IAŞI IT SRL

Adresa:
Horpaz, Miroslava, 707313
Iasi, Jud. Iasi, Romania
E-mail: contact@iasiit.ro
Telefon: 0733.941.350

IASI IT SRL
IaSi IT, locul tau preferat in achizitia de consumabile, imprimante, copiatoare, mulfunctionale, calculatoare si periferice, accesorii si produse IT, software

J22/1752/2012
Horpaz, Miroslava, Jud. Iasi
Iasi, 707313, Romania
Contact rapid 0733.941.350
Cauta consumabile
Alege model imprimanta
 
 
Suport online sau suna la 0733.941.350
Feedback
Se incarca...